Farmers market, favoritfåtöljen och matproblem.


En av mina favoriter inom fåtöljer är den här, inköpt av min sambo på West Elm i Pasadena. Deras eget märke, även om den påminner om en fåtölj från ett designföretag ;-)

Den kanske ser galet hård och stel ut, men är så skön att sitta i. En mjuk kudde från ELCE Stockholm fick hoppa in i fåtöljen för att mjuka upp det lite.


Det som jag har haft störst problem med när det kommer till att anpassa sig i Los Angeles är faktiskt maten. Jag har blivit rent fysiskt dålig då maten innehåller så mycket mer salt, socker och fett än vad jag är van med. Det har blivit mycket vegetariskt och lusläser på alla förpackningar för att se vad de innehåller. Men nu börjar jag hitta rätt bland butiker m.m. så jag tror nog det ska ordna sig lite framöver. Farmers market är ju alltid spännande att gå till. Ska kolla in den i West Hollywood, som jag hört ska vara bra.

Vad jag saknar mest av allt? Nyttigt och grovt bröd, och ost! Ost är banne mig hårdvaluta när man hittar en bra ostaffär eller delikatess. Jag introducerade min kille för en osthyvel för nån månad sedan, och nu är det en av hans favoritredskap i köket. I stort sett all ost är ju skivad, pressad eller bredbar "over there" så klart dom inte har använt nåt så enkelt som en osthyvel, ha ha ha.


nu är det inte långt kvar tills jag åker över igen, och på nåt sätt är det lite vemod som kommer över mig, då det just nu är vår. Allt spirar och man kan se hela trädgården komma till liv. Det kommer jag sakna. Men, men. Jag får hoppas att apelsinerna är klara på grannens träd i Pasadena, det känns som en bra kompensation för att jag missar våren lite. 

Bilder: Henrick ErikssonKommentarer