Hus i Palm Springs.


Förra helgen spenderades i Palm Springs. Vi var där och tittade runt lite på hus m.m. Det finns en hel del nyproducerade hus i Palm Springs, men vi är mer intresserade av hus från 1950-60, då de har en enorm charm. Men nog fick man inspiration allt. Och det normala huset i USA ligger ju på runt 450-750 kvm, så det är ju ytor, om man säger så.


Många olika hus gicks igenom runtom i Palm Springs. Och nog blir man inspirerad, även om de dekoreras till bredden med saker. Man får ju tänka lite annorlunda här, med tanke på klimatet. Det ligger ju i en öken och har sol året runt. Material, ventilation och mycket mer som man måste kolla in lite extra på.


Palm Springs har ju bergen i bakgrunden, vilket är otroligt vackert. Det märks att alla nybyggda hus vill åt den utsikten. Vad jag inte fick med på bild tyvärr, är paneler på väggarna. Otroligt stort här och vansinnigt snyggt. Valnöt, sten, marmor i rutor och mässingsreglar mellan dessa.


Vi är ju inte så vana med så otroligt stora hus och rum i Sverige, vilket också märks på möblerna som används i styling m.m. Mycket är i otroligt stora storlekar. Speciellt fåtöljer och sängar.


Visst blev det lite shopping också i Palm Springs. Min pojkvän Scott fick agera packåsna, stackarn. Det som får följa med hem till Sverige är några muggar, samt ett gäng konstväxter som ska användas som deko i butiken.

Söndag åker jag hem. Vill inte. Stortrivs i Pasadena, Los Angeles. Men, men. Även om jag jobbar varje dag här så måste jag jobba lite fysiskt också. Mycket inbokat nu under februari, så det är bara att köra på.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer