Att hitta inspiration i gamla bilder


Jag har gått bet i ett jobb jag håller på med. Det är visserligen långt kvar innan det skall stå färdigt, men jag vill vara ute i god tid.

Bilden är klar i huvudet och jag satt och kollade på bilder som jag tagit medan jag gjort stylingjobb i Grekland och Thailand, det är i dom jag har tonerna. Det slitna, urtvättade och blekta. I naturmaterial. Men jag vill inte ha materialen, utan känslan och tonerna. Jag fotograferar hej vilt så fort jag ser ett material eller något skulptralt, de bilderna är perfekta att lägga in i moodboards och lägga fram i skallen när jag söker material och toner.


Tvinnande och vävda rep som blekts i solen, men inte "skepp-o-hoj" känslan, utan det råa och nästan rivande materialet, i kombination med lätta chiffonger och silke.


Det är ett väldigt stort preojekt som ska vara klart i höst, men jag försöker få det på pränt. Har du den känslan nån gång. Att du vet exakt hur du vill ha det, det gäller bara få ner det på ett papper eller i material.?


Som du ser är det allt från plåtburkar, korgar, trä, rep, till flaggor och stenar. Jag samlar allt jag gillar på bild. Ofta kan man hitta fantastiska kombinationer av färger, som man kanske inte funderat över innan.


Jag får nog ta tag i det här när jag kommer till Los Angeles på fredag. Eller på vägen dit. Funderingar, funderingar och funderingar.


Ha det så bra, så återkommer jag när det blir dags att visa lite från projektet.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer