Gryta på rester


Du vet dom där dagarna när bara inte orkar göra mat, och man sneglar mellan listan på hämtpizza och snabbmakaronerna.Sån dag hade jag idag. Men det blev en gryta på "rester" som helt enkelt fått sköta sig själv. Gott blev det.

Jag hittade: 

Nån större köttbit i frysen. 
1 halv skrumpen kålrot som såg livrädd ut
1 rödlök med skott
1 gul lök
2 vitlöksklyftor som sett bättre dagar
2 morötter som nog var inköpta i juli

Svartpepparkorn
2 msk smör
salt
lagerblad

Jag hackade bara upp det, slängde i grytan, brynte på det och slog på vatten så det täckte. Sen orkade jag inte mer.


Så med andra ord har jag bara grovhackat allt, stekt på det och låtit det vara i 3 timmar.  Funkade bra en sån här dag när stressen ligger på över en och man tappat energi.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer