En ledig dag i solen.


Idag har jag varit ledig. Och vädret har varit underbart. Och jag har inte gjort någonting speciellt. Helt otroligt vilken kombination.

Jag var ner till Happy Homes Henån (Ivars färg) och gjorde ett inköp av fasadfärg. Falu rödfärg, fast svart. Så nu ska huset borstas (fasen va tråkigt) och sedan målas in med den svarta slamfärgen. Den röda stugan blir svart med andra ord. Äntligen!


Jag hann med en timme idag i trädgården också innan jag slumrade in på soffan ute på terrassen. Lite snabb rensning med trimmern runt rabatterna och örtkrukorna fick en sväng med näring. Samma gamla med brännässlor och vatten som stått över natten. Bättre gödning finns inte.


Nu jobbar jag fram till onsdag nästa vecka, sn ska det bli lite lugnare tempo, och dessutom semester i tre veckor sammanhängande. Känns som en utmaning. Jag har en hel del saker som ska vara klart innan dess, så det gäller att ligga i lite extra nu fram till nästa vecka.


Hundarna älskar solen och värmen, men idag tror jag att det blev lite för varmt för killarna. Kenzo gick in och spenderade hela dagen inomhus, och Ralph kröp in i skuggan för att svalka sig lite. Termometern stog ändå på 27 grader, så det blev en liten värmebölja.


Min nya hängmatta har jag använt flitigt de fina dagar som varit. Det är det första jag gör när jag kommer hem, slänger mig där i en timme för att varva ner. Otroligt vad rogivande det kan vara att ligga mellan björkarna och bara titta upp i trädkronorna en stund. Mer sånt i sommar.

Ha en fin kväll!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer