Med kärlek för morteln.


Jag har, sedan jag var barn, alltid haft ett speciellt öga för mortlar. Snygga, praktiska och använder dom aldrig. 

Jag använder dom aldrig, varför vet jag inte, men älskar att ha dom framme på bänken. Just nu har jag bara två synliga, en svart från IKEA och en vit från Sagaform.

Jag har samlat på mig flera stycken under åren, men det fanns en i min barndom som var i grön marmor som jag verkligen hade velat ha, men vet inte vart den tog vägen. Kommer inte ens ihåg vem det var som hade den i släkten.Tittar man på trend inom kök så är ju morteln väldigt het nu till sommaren, och då gärna i marmor eller "naturlig" sten. Det tillsammans med andra sten och marmordetaljer, såsom skärbrädor, krukor m.m. Det hårda och naturliga i kombination till sköna material som trä, rotting och strå.

Jag vet att det är en mortel på G in till butiken i Carrarramarmor med stöt i trä, så det får nog plats en mortel till på bänken, annars ryker den vita Sagaform´s morteln in i ett skåp ;-) Det löser dig alltid. Men fler ska det bli. Även om jag inte använder dom.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer