Måndagsjobb. Idag inreder jag ett hus till.


Det är ju mycket som händer hela tiden, det har du säkert märkt. Idag ska det inredas ett hus till. Grunden finns och det ska nu göras i ordning rejält för att ge lite värme och inspiration.

Många bekanta brukar alltid fråga hur det går till, om man "bara åker dit och pyntar?" Stop! Där kan du stanna i tankegången direkt. Det är alltid betydligt mer än att bara pynta.

Ett sådant här jobb brukar totalt ta runt en vecka i planering och iordningställande, ibland mycket längre. Det är först en grundidé som ska sättas där jag tittar på vinklar, ljus, material, område, personlighet, behov m.m. Därifrån sätter jag material, moodboards och färgskalor. Ska det målas om så belyser jag alla färger i 3 olika ljus för att vara säker på att färgen håller i alla belysningar och inte ändrar ton tex. på kvällen.

När det är klart så kan själva utformandet börja. Möbler som skall sättas in (med rätt form och material), textilier, växter, detaljer och mycket mer. Allt packas sedan och samlas upp för frakt och iordningställande. Så det tar lite mer tid än man tror att göra ett sånt här jobb, men intressant är det.


Så det är dags att kliva från skrivbordet och ta på sig bekväma kläder, för nu kör vi igång! Som tur har jag Nettan (jobbar även i butiken Henån, Orust) som hjälp, vilket är en otrolig tillgång när det ska fixas och trixas.

Ha en fin dag!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer