Gröna växter. Inredningstrenden som bara växer.Såsom det ser ut sedan förra året med att de gröna växterna tagit ett rejält språng in i inredningsvärlden tycker jag är galet kul och intressant. Att inreda med speciella växter för att säga något om stilen man har, att ge besökaren en viss känsla och att visa att man hänger med i trenderna;-)

Ta tex som Älghornsbräken, som för ca 2 år sedan fick ett enormt uppsving inom den grafiska inredningstrenden. Den byttes sedan ut mot Zigzagbusken, vilken vi också "förbrukat" inom inredningstrenderna.
Efter det hade vi förra året fikonträdet (bild ovan, vilket många använder fortfarande, bra där!) och Monstera.

Men vad gäller nu då? Det är inte så enkelt, då vi har tre parallella trender som alla har "sin växt".

Den första: Inomhus så är det otroligt mycket sticklingar av ek, pelargoner m.m. som sätter rötter, vilket ska exponeras i allt från glasvaser till flaskor, laboratoriumflaskor och provrör. Här hängs det även mycket provrör och labflaskor.
Huvudsaken det är transparent, då vi vill se hela växtprocessen, både över och under jord. Även ängsblom finns med här som blomma. men ekbladet är väldigt viktigt i år som form.

Andra: Det kraftiga bladet ligger kvar inom krukväxter, och jag skulle säga satsa på Suckelenter i olika utföranden. (Se bild längst ner) Speciellt är det kraftiga bladen, fetbladen, som är intressant inom trend på inomhusväxter. Uthållighet och kraft. Och givetvis planterade i terrakottakrukor. Avocado, Gummiträd, elefantöra och ek känns bra, då bladen är kraftiga och har bra form.

Och den tredje: Här är det palmerna som inspirerar. Massor av stora och yviga palmer som kastar skuggor. För det är skuggorna man är ute efter, vilket du också kommer se i sommar på bilder, textiltryck m.m. Just skuggor av palmblad. Mindre palmliknande växter sätts på piedestaler.Ok, nog om det. Själv har jag både murgröna och annat grönt jox - man ska ju ha det man gillar om inte annat ;-)


För att bryta helt och glömma trenderna för en liten stund så tänkte jag tipsa dig om att du kan följa mig på instagram också. jag finns på www.instagram.com/moltazdesign där du hittar allt från inredningsprojekt, föreläsningar, trädgård, selfies och annat jox.


Ha nu en riktigt bra vecka med allt vad det innebär!

Bilder: Henrick Eriksson och Sköna hem bloggKommentarer