tisdag 14 april 2015

Bästa tipset på klyftpotatis.


I somras så hjälpte jag Karin Högberg på Trattoria.nu med att fota lite bilder till hennes kokbok "Karins Kök - Mat & minnen från Mollösund". 

Ett av de bästa minnen från en av dagarna är bilden ovan. Vi behövde knäckebröd till en bild, så Karin dundrade in i köket och bakade ihop några knäckebröd i halv panik. Rätt som det är kommer minsta killen Ralph ut med en skiva bröd som han antagligen hittat i picknickenkorgen som skulle fotograferas. En riktigt liten tjuv med andra ord.


Men nog om det! Nu ska du få bästa tipset på klyftpotatis iallafall!
Du tänker väl, "Klyftpotatis - hur svårt kan det vara?"

Gör som vanligt med att klyfta upp potatisen och skölj av klyftorna under kallt vatten, för att få bort stärkelsen. Lägg på en plåt och häll över rejält med bra olivolja. Finhacka timjan och strö över. Nu kommer vi till det där tipset! 

Häll på vinäger! Vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger är bäst. Tjoffa in i ugnen och bränn på i 200 grader under ca 40 minuter. Lovar att vinägern lyfter smaken rejält.

Efter du tagit ut plåten, riv över en bra parmesanost och servera till nåt gött.

Bilder: Henrick Eriksson