Den gröna trenden.


De senaste åren har vi haft med grönska om en av de största trenderna. Vi snackar om allt från grönskande väggar, det gröna offentliga rummet, dekoration med grönsaker och växter, lab på diskbänkar och urban gardening

Det vi sett under tre år nu har bara varit grundläggande för årets trend. Basen. Nu har vi förfiningen av allt. Urvalet. På något sätt känns det som vi helt plötsligt tagit det gröna på allvar, insett vikten av grönska och spirande saker i hemmet. Hoppet, tillväxt och näring.


I Sköna Hems förra nummer så var det just det som var mitt fokus. För det är stort! Extra kul har det varit att följa alla som besökt/besöker mässorna, där man verkligen kan ta del av allt som spirar och växer inom och mellan inredningen.


Det är den gröna växten som det handlar om. Vi har gått ifrån zigzagblomman som har sina tunna och sirliga blad och grenar, fikonets kraftiga struktur. Nu ser vi mer groddar, gröna och välpolerade blad, olika blandningar av exotiska gröna blad som samlas i olika grupper med flaskor. Och eken! Glöm för fasen inte ekbladet och eken.

Vill du lyfta fram trenden så gör det enkelt. Besök blomsterhandeln, köp blad i styck. Eller dra upp från kärnor, såsom avocado, ekollon eller liknande.

När det kommer till glas. Först och främst är det rökfärgat (grått) som gäller i vår! Sedan kombineras det med pressglas/slipat glas, labflaskor och flaskor. Inte så mycket färgat glas dock, utan det rena och transparenta. Om det inte är grått vill säga ;-)

Ha en grön och skön helg!

Bilder: mobilbilder butiken Henån

Kommentarer