Julgott att fixa hemma


Ikväll ska det bli skönt att bara vara. Ta och ta tag i det som jag skulle ha gjort tidigare, eller rättare sagt, ta tag i det som jag velat göra redan för 2 veckor sedan.

Göra kanderade äpplen, julgodis och annat gott. Det är ju så enkelt att fixa, men det brukar vara tiden som inte räcker till. Så nu jäklar.


Något som jag alltid brukar ha är apelsiner med nejlikor. Det är snyggt och det doftar ju helt otroligt gott. Nejlikor och kanelstänger är ju dessutom lite mysigt att slänga på glöden i öppna spisen, då doftar det gott i hela huset efter en stund.


När jag gör kanderade äpplen så brukar jag smälta ner socker så det får en fin gyllenbrun färg. Sedan tillsätta en aning med päroncognac. Det blir en god smak och känns lite mer vuxet. 

Ett år testade jag att blanda i smör och annat jox, vilket blev total katastrof, då det istället blev nån halvseg kola som skulle kunna dra ut vilka plomber som helst. Så det blir inget med det i år.


Pepparkakor blir det inget bakat i år. Så jäkla tråkigt när man gjort massa och inser att degen är som nån slags evighetsmaskin. Tar aldrig slut. Det blir till att köpa pepparkakor på burk.

Dags att bege sig från jobbat snart och hem och pyssla och mysa lite. En mugg glögg i näven och skön musik, sen jäklar ;-)

Ha en fin lördagskväll!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer