Organiserat kaos i köketMånga tror att mitt hem är stort som attans när de ser hur det ser ut inomhus. Men det handlar mest om att fördela ytorna. Huset är ju bara på 45 kvm nere och 25 uppe (sovloft). Huset. eller torpet kanske jag ska säga, är byggt runt 1780, så det är timmerväggar, gamla golv och annat i hela stugan.

Det är alltid en utmaning att hitta lösningar för förvaring och liknande. Speciellt i köket då jag älskar att laga mat. Det största problemet jag har i huset är garderob, och efter det har det varit köket. 

Kylskåpet är alltid överfullt, och lådorna fulla med köksprylar.


Industrivagnen är ett av de bästa köpen jag gjort faktiskt. Just för att få undan micro och bakmaskin. Sen har den ju en perfekt avlastningsyta. Om du undrar vad som är det svarta under spisen så är det en hundkorg. Jag har hundarna bara varannan vecka då jag har delad vårdnad, och när jag inte har killarna så passar hundbädden perfekt under spisen ;-)


Istället för skåp och lådor att förvara torrvaror i, så har jag köpt en stor hylla på IKEA med hyllplan i glas. Sen har det blivit mer eller mindre ett organiserat kaos. Både prydnadsprylar och funktionella saker blandas. Allt som jag använder i stort sett dagligen finns i burkar och skålar.


På nåt sätt så funkar det att ha ett öppet kök med massor av prylar, så länge som det inte är för rörigt och inte för många färger. Jag har ju bara svart/vitt/trä och sand hemma, och till det rostfritt och glas. 
Färgen tar jag in från trädgården mestandels av året. Som nu, då kärleksörten får offras för att komma in i vardagsrummet. Värre blir det i vinter, då är det inte mycket färg, förutom bergsbambun och murgrönan. 

Men vem vet, det kanske blir en sån där vinter som för 5 år sedan, då jag plockade in en röd ros dagen innan julafton. ;-)

Dags att återgå till det organiserade kaoset, i helgen ska jag försöka lösa garderobsproblemet. Önska mig lycka till, för det kommer jag behöva hahahaha

Bilder: Henrick Eriksson (och en skitbild från köket med mobil)

Kommentarer