Varför ska det jagas syndabockar i media?


Jag blir så trött och förbannad. Känner jag måste skriva av mig lite här på bloggen om branden som pågår just nu i skogarna.

Jag sitter och kollar på nyheterna och vad är det som ältas hela tiden? Jo att det börjar vara mer fokus på vad man borde gjort och leta syndabockar, än att fokusera på alla som gör allt för att begränsa branden, släcka skogar och ge beröm åt alla fantastiska brandmän, poliser, militär och sjukpersonal som sliter som djur just nu för att hålla allt i schack. Jag tror det banne mig är unikt för Sverige att jaga syndabockar medan allt händer.

Varför inte ge all energi och publicitet till att försöka pusha och stötta, samt ge positiv energi till alla dessa som kämpar för fullt. Likaså stötta alla som fått lämna sina hem, känner enorm oro och som kanske mist allt i flammorna.

Visst kunde vattenbombplanen kommit tidigare, men vad ska vi göra åt det? Ropa hurra för att vi har dom här nu och att de tagit sig hit från Frankrike och Italien. Ropa hurra när du ser en brandman, polis, militär eller sjukvårdspersonal för att de orkar och står ut med minimal sömn och mat. 

Jag tycker det är en skam att man redan nu letar syndabockar för vad man borde gjort tidigare inom media, ledande där är TV4. Det kan ni göra efteråt om nån vill lyssna. Se till istället att ge positiv energi till alla så att hjältarna orkar hela vägen.

Jag kommer själv ursprungligen från Norberg, en by som nu fått stor uppmärksamhet i media. Jag vet vilken oro mina släktingar har som bor kvar där. Och de behöver all positiv energi de kan få för att orka med.

Nu har jag vräkt ur mig allt som irriterar mig, och jag hoppas att du får en fin kväll!

Ps: Nästa vecka blir det lite mer inredning här på bloggen då jag besöker Formex under onsdagen ;-)

Bild: world.it


Kommentarer