Semifreddo a´la Karin och lathetsursäkter.


Jag måste tipsa om Karin Högbergs Semifreddo som hon gör ibland. Den är så galet god. Karin har matbloggen Trattoria, en blogg som verkligen sätter igång smakläkarna och snålvattnet. (Snålvatten är saliv på dalmål). En dag som denna när jag inte alls är kry kan jag längta efter nåt liknande eller annat sött. Är säkert sockerberoende, med sånt sug som jag har.


Uteköket används flitigt just nu. Inte för matlagning eller liknande, utan för att förvara utedynor. För ena sekunden regnar det, andra sekunden sol. En jäkla harvande med att flytta dynor. Ska ta tag i uteköket framöver så det blir vatten och el inkopplat. Men det är ju det där med tiden. Och är man inte kry så tar det ännu längre tid. Man önskar ibland att det bara var fixat, som med ett trollslag.


Hade jag fått välja så hade jag stannat i sängen idag, men jobbet kallar! Massor av kaffe blir det för att hålla huvudet uppe. Men det går!! Allt går om man bara ger sig fasen på det. Finns inte i min värld, ordet omöjligt. Eller frasen "Det går inte" Det sistnämnda är bara en ursäkt för lathet tycker jag. Man måste ju testa olika vägar om det inte går första gången. Eller? Nog om det, nu måste jag vila skallen lite igen tror jag. Ha en fin dag!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer