Ny bordsskiva av gamla hyllplan.


I helgen fick jag för mig att byta om lite hemma igen (!). Det var köksbordet som behövde få nytt utseende. Som vanligt startar det alltid med en tanke om vart ska jag sätta hyllorna. Som sedan blir nåt helt annat, som i det här fallet. De fick helt enkelt bli bordsskiva. Stommen hade jag ju redan.


Det mjukade upp rejält med det de slitna plankorna. Skönt också att ha en yta som bara blir snyggare och snyggare ju mer det nöts. Nu är det bara stolarna som ska bytas ut. Men det är ju ingen panik med det. Skinnstolarna funkar ju bra som det är.


Den gamla byrån som jag fick av grannen målade jag om tidigare, och den fick också flytta in i matrummet. Visst blir det lite mindre, men det spelar ingen roll. Finns det hjärterum så finns det stjärterum ;-)

Nästa projekt blir köket. Det ska få en makeover med nya skåp och skivor. Sånt som jag redan har, men som ska struktureras om och få ett lite nytt utseende. Jag behöver helt enkelt mer arbetsytor, vilket jag nu ska ta tag i. Det är inte lätt att bo på 46 kvm, det kan jag säga. Men allt går ju bara man planerar och trixar. Gäller ju att inte ha bråttom dock. Flyttar du ett skåp så får du möblera hela huset. Det är ju lite så det funkar.

Ha en skön vecka!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anneca sa…
Snyggt! Tack för tipset! Jag letar nytt matbord men hittar inget som faller mig i smaken. Kanske göra eget? Hm.
Anna sa…
Du har så fint i din stuga. Under vit uggla. Var finns den att köpa?
Anna. Den ugglan köpte jag i Danmark för ca 6 år sedan. Jag har inte sett den sedan jag köpte den så jag kan tyvärr inte hjälpa dig vidare. Kanske nån annan sett den eller liknande?