God mat och gästfrihet.


Förra veckan tog jag några dagars ledigt och for upp till Norge till några goda vänner. Två dagar där jag blev fullt omhändertagen med gästfrihet. Första kvällen bjöds det på fantastisk lax med grönt. Gudagott måste jag säga. Han kan laga mat, min kompis Arild Sandgren. Det är alltid lika trevligt att träffas, då vi delar samma intressen med trädgård och matlagning. Han har ju dessutom gett ut några böcker i ämnet, så han är en stor inspiration.


Jag gillar speciellt är när man får upptäcka lite nya guldkorn i vardagen. Som te ur udda koppar som har fin dekor. Eller som när en snurrpall används som litet avlastningsbord.


Att göra en tur ut på öarna i norska skärgården var en hit. Helt enkelt massor av frukostbröd, delikatesser och annat gott. Hoppa i båten och ut på en holme. Underbart måste jag säga. Precis vad jag behövde.


Nu är det jobb som gäller några dagar/veckor, sen blir det 2 dagars ledig sista juli. Då blir det Stockholm som gäller. Även om det känns väldigt långt bort just nu.

Ha en fin dag i värmen.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer