Den nya köksdelen börjar komma på platsJag har förlängt köket med extra arbetsytor och en hylla. Det är ju förvaringen som är det stora problemet när man bor litet, likaså att kunna ställa sig och göra saker på en bänk, när arbetsytorna är supersmå. Jag satte helt enkelt in 3 sektioner till, la en rostfri bordsskiva från IKEA på toppen. Målade om luckorna i samma färg som resten av köket (zink och spis) med en snickerifärg i mörk antracit.

Sen köpte jag en stålhylla på IKEA som har hyllplan i glas. Lite nya burkar köptes in och annat bös plockades fram ur skåpen. Det är ju bra att kunna exponera torrvarorna istället för att använda lådor och skåp till det, speciellt när man inte har ytorna.


Det är en hel del som funnits i lådor och skåp, som nu får bli en del av inredningen. Jag har ju en förkärlek till svart, vitt och trä. Och det blev det igen på alla prylar och detaljer. 


Den stora fläkten på bänken är nog bara där just nu, då det är galet varmt. Inne i huset har jag aircon på så det är svalt, men står dörrarna öppet, eller ett fönster, så drar jag igång fläkten för att få runt luften.

Nu ska jag bara tillverka ett litet bord som ska kunna fällas upp från fönsterbrädan. Att sitta på pallen med sin kaffekopp och frukost på klaffbordet skulle göra den stunden till ett litet guldmoment på morgonkvisten. Att kunna sitta och titta ut i den här delen av köket är fantastiskt. Vi får se hur det går, och när jag ska ha tid med det. Det löser sig alltid.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer