Lyxen med ogräs på bordet.


På sommaren så är det faktiskt lyx i livet med att ha en trädgård. Att kunna plocka in färska blommor när man känner för det, variera utan att behöva tänka på plånboken eller att man ska tjäna ut varje visset blad.

Att man sedan har ogräs som är riktigt snygga är ju också ett plus. Som på övre bilder, Kirskål. Ogräset som satan själv planterade. Men när det blommar så glömmer man liksom av att rotsystemet håller på att ta över hela trädgården. 


Det här är väl kanske inte direkt ogräs, med pioner i vitt och jättedaggkåpa i limegrönt. Men jag har stuckit in kvistar av Rönnspirea. Samma sak där, växer med ett rotsystem som är helt galet. Jag brukar rekommendera att andra att plantera den med kruka så man slipper få skott överallt.

Rönnspirean har samma bladställning som en vanlig rönn, men växer som buske, får stora vita plymer. Snygg med eländig när den sprider sig. Typ lite Kirskål fast mer stadig buske.

Hur som, så är det en lyx med både blommor och ogräs sommartid. Ps: om du undrar över vaser och lyktor så kommer de i glas från H&M Home. Den övre med provrör från moltazdesignshop. Ananas är ett gammalt fynd för 5 år sedan.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer