Blå favoriter bland rosor och rabarber.


Just nu är det verkligen grönt överallt, vilken växtkraft! Hela trädgården känns vildvuxen, men en touch av "The secret garden". Rejält överväxt kan man säga. Det blir att ta till häcksaxen när det finns tid.


Aklejorna har spridit sig över alla rabatter och land, rena rama ogräset. Det enda stora positiva är att de muterar i färg år från år, vilket gör att man aldrig vet vad det blir för färg.


Funkior blandat med rabarber. Jag gillar bladen i kombination. Jag har rabatter med rosor och rabarber, likaså som dessa, funkia (hosta) och rabarber. Jag har inga land eller liknande för frukt och bär, utan blandar in det i de vanliga rabatterna. De stora Amerikanska blåbären är i en rabatt med massor av buskar, och det är för att jag tycker om att kunna gå runt i trädgården och ta lite smakprover på vägen ;-)


Dessa fantastiska Iris som växer på flera olika platser hör till mina favoriter. Den knallblå färgen sticker verkligen ut i det gröna. Trist nog blommar de över så galet snabbt, så man får passa på att njuta medan tid är.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer