Sentido Ixian hotel All Suites på Rhodos blev en positiv överraskning.


Idag anlände vi till ett varmt Grekland. Vi hade hört att det varit regnigt och kallt förra veckan, men  kan lova det var varmt idag, och inget regn.

Vi tog oss till hotellet som vi bokat Sentido Ixian All Suites. Ett fantastiskt hotell. Det är uppdelat i två, varav den ena delen är "vanligt hotell med poolområde" och det andra är mer sviter, vilket vi valde att bo i. 

Så när vi kom fram så fick vi promenera till receptionen som låg bakom själva hotellet, och det är det som du kan se på bilden uppe till höger. Genom en kupol och sedan vidare till en stenbyggnad som var snyggt inredd. Dessutom bjöds det på champagne medan de checkade in oss. Kändes bra detta.


Udda möbler i kombination med mycket hamrat, lackat, rå sten och kontraster. Riktigt spännande att se. Otroligt stort plus till personalen överallt som är genuint trevliga och spontana.


Rummet är på två våningar, med egen pool på terrassen nere och sovrum med jacuzzi på övervåningen. Skönt att ha det lite avskiljt faktiskt.

För de som bor i den här lilla egna "byn" så finns en egen restaurang och frukost. En restaurang som går helt i svart och vitt, helt i min smak. Marmorgolven i zigzag svart och vit marmor ville jag bara bryta upp och ta med mig hem.  Maten då? Ja helt fantastisk god. Vi har köpt till halvpension vilket visade sig vara en otrolig hit.

Lugn och skön miljö med ett välkomstglas med champagne, sedan 5 rätters meny där man kan välja på flera olika rätter. Både förrätter, sallader, varmrätter och efterrätter. Allt fint presenterat på tyskt porslin (W&B) och snyggt upplagt. Så nöjd hittills och då har vi ju bara kommit idag. Så funderar du på något extra i Grekland kan jag rekommendera detta, jag har ju bara varit i Grekland 29 gånger och hoppat runt på diverse hotell, så jag tror jag har lite koll iallafall. :-)

Bilder: Henrick Eriksson (även från instagram)

Kommentarer