Odlingskrage på terrassen.Just nu växer gräslöken och en timjan för fullt i pallkragarna ute på terrassen. Med all värme och sol så har de fått en otrolig start.

Jag ska sätta två örter till tänkte jag. Jag skulle tro att det blir rosmarin och dragon, några örter som man verkligen använder i matlagningen. Dessutom ska jag sätta på en krage till, så att jag kan nå kryddorna från köksfönstret. De här kragarna med bottenplatta är från Töllåskragen. De finns ju i  natur, antracit eller rött också, men jag valde svart för att de ska gå ihop med uteköket.


Just nu håller allt på att ta över i växtlighet, då starten blev så tidig. Så så fort jag kommer hem från nästa veckas resa ska jag ta och ta tag i trädgården och försöka skapa lite ordning i kaoset.

Förra veckan orkade jag bara klippa halva gräsmattan, så nu ser det ut som en äng på baksidan av huset. Men, men. Antingen får det vara en äng ett tag, eller så får jag samla kraft och fixa det helt enkelt. Jag skulle behöva ett arbetslag av vänner som hjälper mig med en dagsinsats, men jag löser det nog själv skulle jag tro.


Den här bilden är från förra sommaren, då jag hade ett parasoll på altanen. Det blåste sönder en stormig natt, så nu behöver jag ett nytt. Funderar på ett som jag såg från Ethimo som verkade stabilt och snyggt. Jag vill ha den kombinationen ;-)

Nog om det. Nu blir det ett glas vin för att lägga undan jobb och dator för idag.

Ha en fin kväll!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer