Bygga spröjsade fönster - ny trappa - sjuk hundDet har varit full rulle sedan jag kom hem från en veckas ledighet. Jag känner inte att jag hunnit med det jag skulle riktigt. Men och andra sidan så är det viloläge på kroppen just nu, så det är väl bara att lyda och ta allt i tur och ordning.

Hur som, så är väl matrummet klart sånär som på glasrutor med små spröjs som ska sättas in mellan vardagsrum och matrum. Hur fasen ska jag kunna trixa till det, jag har ju aldrig byggt ett fönster förut. Som upplagt för total skevhet och katastrof.


Idag kom det en snickare (två faktiskt) och satte in en trapp i hallen. Den leder upp till övervåningens sovloft. Något som jag varit utan nu i 7 år, trappen alltså. Nu ska eländet målas vitt bara, men det är ju ingen panik med det. Jag ville ha helt ohyvlat och rått trä i grunden, då jag tycker det passar bättre in i hallen mot timmerväggarna och bra kontrast till de lackade skåpen. 

Även trägolvet ska målas in vitt. Det är idag famla brädor från gamla vinden. De låg på golvet och de togs ner och tvättades rena. Sen fick de bli hallgolv istället. Men nu ska det också bli vitt. Om sambon säger ok till det.

Pionerna har slagit ut i trädgården. Alldeles för tidigt tycker jag. Nog för att 75% har knopparna kvar, men jag vill ha dessa blommande när jag brukar, lagom till midsommar. Hela trädgården är total katastrof då jag inte kunnat/hunnit tagit hand om den. Men ingen ångest, det är bara att ta tag i när jag har lite ledigt.


Minstingen blev också akut sjuk för snart en vecka sedan. Jag trodde han blivit stungen av en geting eller humla då han blev lite hängig på eftermiddagen. FEL.

Hela natten låg jag och matade honom med vatten genom en pipett, då han vägrade dricka eller äta. På morgonen var han helt apatisk och jag trodde att det kanske kunde vara ett ormbett eller liknande. FEL!

Ett samtal till veterinären på Smådjursakuten i Uddevalla och 5 minuter senare var det ilfart till djursjukhuset. När jag kom fram med minstingen visade det sig att han fått någon akut inflammation i kulorna, och han var så illa däran så det blev akutoperation inom en timme. Ve och fasa säger jag bara. 

Så nu har jag honom hemma med 13 stygn på magen, Han har blivit en Hen, och han har strut runt halsen. Snacka om att man tycker synd om honom. Stark medicin gör honom till en halvapatisk zombie, men hellre det än att han ska ha ont. Han har fått namnet struten, tills kragen ska tas av om ca 10 dagar. 

Nog om hundar, trappor och pelargoner. Ha en fin vecka!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer