Påskpyntat hemma.


Eller inte. Hemma i Dalarna så firas det verkligen påsk i alla dess former, vilket jag sett fram emot tidigare i min ungdom (är ju gammal get nu). Men jag har ju aldrig varit speciellt för påskpynt, utan låter det vara som det är, sånär som på lite gröna kvistar å bordet.


Jag satsar hellre på att göra lite gott att sätta fram på matbordet. Bland annat olika äggröror och påskskinka. Precis som med julen så blir det ju en stor upprepning med massor av mat, och jag hinner tröttna rätt fort. Jag äter en gång, sen får det vara bra. Vad jag däremot gärna gör är att bakar tårta, bröd och liknande.


På långfredagen blir det iväg till några vänner för att hjälpa till med en fotografering och leka statist runt ett fulldukat matbord, inte illa. Sen blir det till att baka lite gott bröd inför helgen. Jag tror det blir ett vitt matbröd med tryffelolja och oliver. Riktigt gott att äta med olivolja och flingsalt. Och ett glas vin till det. Vi får se vad det blir. Jag återkommer med det här på bloggen.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer