Om jag river väggen så finns det här bakom.


Jag har planer på att riva en vägg delvis i vardagsrummet. Det skulle göra att mer ljus skulle komma in, plus att jag då skulle sätta in "fönster" mellan rummen. Svarta karmar och små spröjs. Inga glasrutor dock.

Jag tänkte flytta upp sovrummet igen och göra matplats där istället. (Och i sin tur göra om köket lite i samma veva). Tavelväggen försvinner då helt, men ersätts av ett fint fönster.


Jag har skurit upp ett litet kvadratiskt hål för att se vad som döljer sig i väggen. Det visar sig vara en stockvägg, så det får bli ett projekt med motorsågen om jag beslutar mig för att  skära ur  några stockar.


På stockväggen finns detta. En hel bunt av tapeter med limtryck. Visst skär det lite i hjärtat och vem vet, det kanske finns större delar som man kan spara och göra tavlor eller liknande av. Funderade även på om man kan få loss större tapetdelar och sedan lacka in på matbordet som en kul detalj.

Vi får se hur det blir. Inte idag då jag har fått en hel del att tänka på inom det personliga planet. Den energi jag har får gå till det i första hand.

Men viss verkar det som att det sitter en tapetskatt bakom gipsskivorna?

Bilder; Henrick Eriksson

Kommentarer