Ny färg på väggarna hemma. Och skifte av ytor.


Ingen kan påstå att jag är rädd för att måla om här hemma. Humöret styr hela tiden och nu i helgen blev det nytt igen. Antracitfärgade väggar har målats över med en mullvadsgrå färg som går mot sand. Helmatt för att inte få några reflektioner. Det är Jotun Lady Pure Color S3005-Y20R som jag använt.

När det kommer till att måla om här hemma så gör jag nog det två-3 ggr per år. Bland annat för att jag vill testa nytt men likaväl som attt humör och säsong styr.


Jag är ju petig som attans med nyanserna, det vet dom ju redan på Ivars färg (Happy Home) här i Henån. Det kan ta mig tre veckor att hitta rätt nyans, eller 2 minuter. Beror helt på vart färgen ska sättas.

Jaghar använt Lady Pure Color, då jag tycker den täcker bra och får en fin yta.


I samma veva fick sovrummet flytta upp, en vägg revs ner till hälften och matrummet fick flytta till gamla sovrummet. Här händer det saker. Tur man har lite kraft i armarna när 2 sängar ska upp på övervåningen, byrå flyttas över höga trösklar och allt annat som ska snos runt. 


Vad som hände med ytan där matbordet stog? Där satte jag en skön fåtölj och en gammal byrå som målats i antracit. En plats för morgonkaffet med utsikt över trädgården. Blir nog bra det  här, få se hur länge det varar, hahahahahaha.

Mer bilder kommer sen när den rivna väggdelen målats, matrummet gjorts i ordning och allt hamnat där det ska.

Ha en fin söndag!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer