När det blå tar över


Trädgården ligger i startgropen för att släppa fram alla perenner, blad och grönska. Varje år så tänker jag att jag vill ha massor av snödroppar som skjuter upp ur snön, men glömmer av det varenda gång. Istället så kryllar det av pärlhyacinter i hela trädgården. Tyvärr inte min favorit. Men de är ju rots allt en glimt av vad som komma skall, så det är ändå fint på sitt sätt. Jag har grävt upp en hel del och satt det i krukor och skålar runtom på bord och bänkar. De klarar ju av kylan bättre än annat, och penseér vill jag inte ha, fast det är en av de mest färgstarka och köldhärdiga man kan ha just nu.


Det blå har tagit över helt, tillsammans med rabarber och kirskål. Det är inget fel på den växtkraften direkt. Visserligen börjar alla gula påskliljor snart blomma, och tro mig, det finns lök så det räcker och blir över. Med andra ord så kommer jag ha en gigantisk trädgård som ser ut som svenska flaggan om man kollar från månen.

Nu ska det ju bli galet varmt över påskhelgen, så jag ser fram emot att kanske körsbär och persikoträden skjuter ut sina blommor i vitt och rosa. I år får jag inte glömma bort att pollinera persikoträdet, vilket jag glömde förra året. Jag fick en liten skrumpen rackare till persika. Det var nog en mygga som irrat sig in i fel blomma på väg hem från nåt äventyr. Bättring där! I år är jag förberedd med mjuka mårdhårspenslar, så nu blir det pollinering av.


Det ska bli skönt med några dagars ledigt. Torsdagen jobbar jag ju som vanligt, fredag stängt (ska på fotografering), lördag jobbar som vanligt och sen är det ju faktiskt 2 dagar med ledighet. Skönt när det dessutom ska bli fantastiskt väder. Kanske hinner ta tag i trädgården lite och se över eländet. Det är ju en hel del som ska göras i rabatterna. Vi får se helt enkelt hur mycket jag orkar med.

Ha en riktigt fin dag!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer