Inte så bra ProViva - Jag vill ha det ni marknadsför.


En sån fin söndag som denna så måste jag ju gnälla lite. Det stör mig att känna mig lite lurad när det kommer till mat. Som idag vid frukosten. Jag hade köpt en juice från ProViva, päron äpple, vilket jag älskar i kombination. Men jag fick tydligen mer än så, och inte bara bra bakterier, utan sånt som jag inte vill ha när jag köper juice med specifik blandning eller frukt. Jag gick på texter, fotografier och bylines när jag tog juicen i varuhyllan. Lurad! Visst innehåller den päron och äpple, men också vindruva och banan (!) Det är fördelat 17% päronjuice, 4 % äpple och sedan 12 % övriga frukter. Alltså mer av banan och vindruva än äpple (snitt 6% av varje)? Hur tänkte ProViva där? Borde ju vara päron+smak av äpple i såfall.


Det är precis som köpa en TV på avbetalning, läs det finstilta. För annars är förpackningen i enbart äpplen och päron, texterna endast om äpplen och päron, förutom det finstilta.

Sånt här kanske är ett i-landsproblem för många, men jag tycker inte om att bli "förd bakom ljuset" när det kommer till mat.  Så, nu har jag gnällt färdigt.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer