Enklaste grytan med öl och grönsaker


I morgon kommer det gäster hem hit och jag vill inte stå och laga mat halva dagen. Min gryta med kött, grönsaker och öl brukar bli hur bra som helst och man slipper bry sig så mycket. Tänkte ge dig ett ungefärligt recept, och det kommer här;

1 stor morot
6 potatisar
2 rödlök
2 vitlökar
10 pepparkorn
1 öl
1 dl soya
3 lagerblad
 dl rårörda lingon
1 kg grytbitar eller högrev
1 Choritzokorv
1 liter vatten
1 msk salt

100 gr smör att bryna köttet i.

Börja med att hacka upp allt grovt. Bryn köttet, slå på ölen och ös i allt annat som ligger på skärbrädan. Avsluta med att sleva på lingonsylten. Koka upp och låt koka lugnt i ca 4-5 timmar. Shooop, shooop, Klart. Skitenkelt va?


Jag brukar inte göra det så avancerat. Skulle du hitta en ensam och rädd rotselleri eller liknande i kylskåpet, släng med den också. Det går ju att ha i vad som helst. Men kasta inte i broccoli från början, om du vill ha det i, det blir bara simmigt och otäckt. Lägg i dom på slutet isåfall.


Ja svårare än så är det inte. Och gör man en rejäl omgång så är det perfekt att frysa in. Gott till är hembakt bröd om man orkar det. Själv så kör jag igång ett bröd i bakmaskinen till Karins förtret. Spadet blir galet gptt, och jag tror det är ölen som gör det ;-)

Glad påsk!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer