Dagens uppdrag - Statist med uppdrag att äta.Långfredag och ledig dag. Nu är det ju så att en vän till mig i Mollösund håller på med en kokbok som ska släppas nästa år, vilket innebär att en hel del bilder ska tas. Idag var det en sån dag då vi ett gäng på 9 personer agerade statister runt bordet.


Det är inte så jobbigt faktiskt ;-)
Uppdraget är att ha nystruken skjorta och äta gott. För är det något som Karin Högberg kan så är det att laga mat och baka. Varje gång vi ses så har hon alltid spännande recept och smaker att bjuda på. Inget av det "vanliga" utan egenkomponerade rätter och bakverk.


Det är ju som sagt en hel del bilder som tas. I snitt så tas runt 300 bilder för att få fram 4-6 bra foton. Det gäller ju att ljuset är rätt, inga skuggor som ligger fel eller att rätt färger kommer fram. Så nog har det plåtats idag kan man lugnt säga.


Det bästa var ändå att få umgås med underbara människor runt ett dukat bord som inte skriker traditionell påsk. Min favorit idag var Karins hemmabakade knäckebröd med massor av kummin och salt. Ruskigt gott.

Nästa år släpper Karin sin kokbok och ingen ser nog fram emot det mer än jag.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer