Ägg - Ska dom vara vita, bruna eller i pastell?


Jag vet inte vad du föredrar, men jag väljer nästan alltid bruna ägg. Det är nästan bara när jag ska färglägga eller dekorera ägg som det blir vita. Och då retar jag mig alltid på den ceriserosa stämpel som sitter på vissa ägg. Ja, jag vet att det är för att de är genomlysta och kontrollerade på alla tänkbara sätt. Vet inte varför det blir bruna, tror jag lurar mig själv om att de är mer "äkta". Galet men sant.

När jag gör äggen i pastell så använder jag inte äggfärg som man kan köpa i hobbyaffärer, utan karamellfärg a´la USA/England. Det är ett jäkla drag i dom färgerna om man jämför dom fegisarna vi har i Sverige. Och vad finns liksom att välja på, röd, gul och grön. Hallå va kul det är att färga in allt i bakning som man gjort sedan 1970 -talet. 

De här äggen gjorde jag med karamellfärg i geleform. Bara lösa upp gelen i varmt vatten och sedan låta äggen ligga i en liten stund. 

Bild: Henrick Eriksson

Kommentarer