Narrative i arbetet.


Nu har jag den, Narrative. Den hette Mometo från början med har bytt namn. En kamera som följer mig under hela dagen och fotar av det jag vill utan att jag behöver plocka fram kameran varje sekund. Den tar nämligen 1 bild var 30 sekund.

Vad jag ska ha den till? Den underlättar otroligt i mitt arbete då jag oftast behöver ta bilder på lokaler, rum och mässor, vilket jag nu inte behöver tänka på då den här lilla manicken fixar det. Givetvis används den inte där fotografering är förbjuden. Nån måtta får det ju vara. (Och precis som med alla bilder som publiceras så ska den eller de personer som är med på bilden godkänna det.)


Jag drog på mig den i trädgården under söndagen och jag måste säga att den överraskade mig rejält med bildkvalitén. Nu valde jag kanske inte ut den bästa av alla bilder, men här ser du lite av hur det ser ut.

Nu tänker du säkert, 1 bild var 30 sekund blir många bilder på en dag. Och ja det blir det. Men den här är sart och lägger allt i egna mappar och utesluter bilder som är suddiga eller har annan dålig kvalité. Den döljer dessa men finns där att plocka fram om jag vill. Allt kopplat till min Iphone så jag kan se bilderna direkt från servern och eventuellt skicka vidare eller publicera.

Vi får se hur det går med det hela, men som sagt ser jag det som ett riktigt bra arbetsredskap när man har händerna fulla med annat.

Bild: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Låter ju helt otroligt. Var skall det sluta? Hi, hi!