Ethimo utemöbler, Elle Decoration, Olby och Planoform.


Förra veckan var jag uppe i Stockholm några dagar som du såg tidigare. En pressresa som även innehöll Stockholm Furniture & Light Fair.

Jag har inte publicerat detta tidigare då jag ligger lite efter med hälsan fortfarande, men jobbar mig uppåt sakna men säkert. En dag i sänder.

Måndagen startades på Elle Decoration pressvisning där vinnarna presenterades i alla olika kategorier. Alltid lika trevligt att se vilka nykomlingarna är och vilka/vilken som tar hem det stora designpriset.


Efter pressfrukosten så bar det iväg till en heldag med massor av trend, nyheter och inspiration. Trendgruppen PR är det som håller i det, och de arrangerar det hela. Ett tillfälle att få se mycket av det som jag är intresserad av, och dessutom "bara att haka på", vilket jag behöver i nuläget.


En dag då molnen ligger tungt och det mesta känns dystert, så lyfte Ethimo upp humöret rejält. Deras pressvisning hölls i orangeriet på Bergianska trädgården. Fantastisk miljö att visa utemöbler i.


Italienska Ethimo startade från början med en botanisk trädgård, men pioner. Idag har de den största antal pioner i världen. Det som är extra kul är att dessa blommor har fått sätta färger på utemöblerna. Därav de sköna färgerna kanske?


Snygga metallstolar mixat med trä. Pasteller, starka färger och olivtoner. Uj va skönt det är med lite roligare färger på utemöbler.


Metallstolar i glada färger. Gillar den gula speciellt. Ethimo säljer jag i min butik också ute på Orust, och även webbutiken. Just nu håller vi på och ska göra i ordning ett helt rum med bara utemöbler, och då är det kul att man har en hel del färg att jobba med.


Vi hamnade även på OLBY som tillverkar möbler här i Sverige. Och det syns. Detaljerna är otroliga och likaså materialvalen. Matias Stenberg (stor favorit) har gjort en kollektion med stolar och bord. Det råa träslaget i olika kombinationer med färg och material. Även Lisa Hillard visade upp sin hallmöbel.


Här ser du en detalj från Mattias Stenbergs stolar. Sitsen gillar jag skarpt på den vita stolen. Liknande skärningar i trä såg man mycket på mässan.


En riktigt fin monter hade Planform. Planoform är argenturen som har italienska möbler under sina vingar. Bland annat Agape, Arclinea och Lema.

Blev ju lite kär i den här stolen/fåtöljen. Speciellt baksidan av den, men men.


Snygg hylla. Rena linjer och enkelhet. Det svåraste som finns att få till inom design ;-)


Ett badkar i svart och vitt. Ja tack! Och ett större badrum tack.

Det var några riktigt bra dagar och ett sätt för mig att ta det lugnare, vilket behövs. Det kommer mer bilder från denna resan, men lite längre fram, bland annat från Alessi m.fl.

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

fantastiskt roliga dagar och trevligt att träffa dig och de andra.

Sköt om dig nu.

/ Pernilla
A lost battle is really a battle one thinks one has lost.