Redo för trend 2014?


Känner du dig redo inför 2014 års alla inredningstrender? Det är nu allt skall presenteras, visas upp och tyckas till om. Formex står på tröskeln och sedan alla efterkommande mässor, utställningar och seminarier.
En stark trend, som kontrast till den lätta och pastelltrenden, är den exotiska. Vilda djur, material såsom mangoträ, teak, päls, vattenhyacint m.m. sköljer som en våg inöver det kalla och blöta Sverige. 

Vi har ju sett alla metaller såsom guld, koppar och mässing både högt och lågt, och visst fortsätter det, även om det går mot mer mässing och silver. Elefanter, flodhästar, exotiska fåglar och inte minst zebra dominerar både som mönstergivare till avbildade. 

Rostade färger i naturfärg tillsammans med svart, vitt och gröna pasteller. De där rackarns pastellerna följer oss nu genom åren, och de varierar starkt i tonerna från år till år. Pastellerna symboliserar också hur vi mår, hur samhället mår, vilket är spännande att ge sig in i. Speciellt jag som även arbetar med att föreläsa i färglära. Pastellerna hittar vi också i en annan trend, där starka toner av kornblått, lime/ärtgrönt kombineras med vitt och pastell.

Jag sitter just nu och lägger sista handen vid trendföreläsningarna som skall hållas framöver, och det är spännande måste jag säga. Jag blickar ju alltid tillbaka i föreläsningarna för att se vad som hänt med färgskalor, material och liknande. Och i år händer det en hel del faktiskt. Som en summering av 4 år tillbaka, som nu byggs om till nya trender.

En av mina favorittrender är en trend som handlar om lugn och ro, ton-i-ton och back to basic. Där materialen är lugna och stabila, äkta och taktila. Men den ska jag ta lite mer senare.

Bild: Henrick Eriksson kollage från moltazdesignshop.se
Zebrabild i bakgrund kommer från freewallpapers.

Kommentarer