Önskar det vore jag.


Orkideér i massor mötte mig i två köksfönster i Borås. Jag var där och gratulerade en vän som fyllde jämt, och blev helt betagen av deras välfyllda köksfönster. Orkideér i massor. Ett med tema vitt i det ena fönstret och ett ceris/rosa fönster. Just att det var så många, och olika former och blommor, gjorde att jag nästan tappade andan.


Jag önskar det vore jag som hade de djupa fönsterbrädorna, alla fantastiska orkideér, och ljuset som de har i den lägenheten på 5:e våningen. Men icke!

Jag har 4 stycken vita som knegar på, de är ju så lättskötta. Jag ger dom en genomsköljning varannan vecka, thats it. Många som misslyckas med orkideér brukar vattna för mycket. Man ska ju tänka på att många orkideér är en växt som bland annat växer i träd och liknande, som den lilla parasit den är ;-) Och där står de inte fuktigt direkt.


Jag tar mig en kopp kaffe och njuter av bilderna istället. För något liknande har jag inte plats för, inte tillräckligt med ljus heller för den delen. Dessutom 12 cm djup på fönsterbrädorna. Inte mycket att göra till vackra blomsterfång. Sur och avundsjuk? Ja, lite. Men jag dricker mitt kaffe.

Ha en bra tisdag!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer