Nya bilder hemifrån stugan. Nu är även köket i antracit.


Precis innan jul fick jag ju ett litet frispel på stugan. Allt är ju så vitt så det är galet. Jag behöver krympa volymen lite, göra det mjukare och gå lite mot strömmen i det inredningsvita Sverige. Så det blev ju till att måla om hemma i vardagsrummet i en helmatt, antracitgrå, färg.

Men det räckte inte. Nu är även köket i samma färg, inklusive skåpluckor och annat. Jag tänkte visa lite hur det blev.

Här hemma är det ju hela tiden att tänka förvaring, så kastruller, pannor och annat löst hängs upp i taket. Hundbädden i skinn har sin plats under spisen när den inte används. Jag har ju delad vårdnad om hundarna, så hundbädden är ju bara framme varannan vecka.


En rejäl rullvagn i stål / zink får fungera som extra yta, då det är lite tajt med just ytor som "är över". Huset är ju bara 46 kvm, så det är att försöka hitta lösningar i allt.


Alla lådor och skåp har målats i samma antracitgrå som resten i huset, dock med en annan bas, så de håller för slitage. Men även den är matt. Jag ska byta ut handtagen till naturfärgat läder, men så länge så får de rostfria duga. Man ska ju inte ha för bråttom.


Jag vet, jag har fallit för all marmor. Kan inte låta bli när det finns så många fina skålar, plattor och annat.


Köket har fått en vägg i antracit, det får räcka så länge. Nu är nästa steg att slänga ut bord och stolar och ersätta dessa med ett mindre bord i marmor och två slitna, gamla, fåtöljer. Gäller bara att hitta ett par. 

Vi har aldrig gäster ändå, så det behövs inget matbord. Hellre en skön sittyta där man kan äta maten, ta ett glas vin och sitta en stund.


I vardagsrummet så är det ingen förändring sedan julas. En avlastningsyta som också kan funka som skrivbord om så skulle behövas. 

Målningen är en gåva från den fantastiska konstnären Christin Björk. Första gången jag såg den var på ett vernissage och jag blev helt betagen av den. Jag kunde inte släppa den ur skallen och nästa gång jag såg den så satt det en liten "plupp" på den att den var såld. Sedan har den varit med på flera utställningar och vernissage och jag har stått där och suktat efter den. Så kommer hon med den på invigningen av min butik och säger att hon såg hur betagen jag blev av den första gången, så hon ville ge mig den som gåva. Så den var min hela tiden. Vilken gåva säger jag bara. Så nu hänger den där. Så jag kan se den jämt och ständigt.


Som sagt, intet nytt på vardagsrumsfronten.

Nu är det hallen som ska få en makeover, oh det snart som attans. Sedan övervåningen, där jag vill göra ett litet kontor och kreativ hörna. Men jag ska ta det lite lugnt och inte skynda fram. 

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

me and alice sa…
Så galet snyggt!!!!
Kram Susanne
Jerpa sa…
Tänk att även du fattar att det inte bara ska vara vitt. Blev ju skitsnyggt det där.
Så fint det blev och vad kul att få se ditt härliga kök :-)
Anonym sa…
Snyggt med gråa skåpluckor =)