Lite fler bilder på vardagsrummet i antracitgrå, vitt och svart.


I december så målades det om här hemma i torpet, och det helvita hemmet bytte skepnad. En djup antracitgrå färg åkte upp på väggarna för att krympa rummet lite och få en varmare känsla. Nu tänkte du säker " Hur fasen tänkte han nu, med att krympa ett litet rum till ännu mindre"?!

Även om ett rum är litet så kan det ibland kännas som om det inte är markerat tillräckligt, att ytorna svävar i resten av huset. Det här är steg ett för att skilja av övervåningen från nedervåningen. Steg två är att sätta fönsterglas i miniformat på övervåningen, och på så sätt bygga ihop rummen, men ändå få ett litet rum till. Med fönsterglas så menar jag i miniformat så er jag framför mig inkittat glas från golv till tak där karmar och sprjöjs får samma antracitgrå färg som nedervåningens väggar. Glasparti som man ofta ser i Danmark eller fabrikslägenheter på Manhattan ;-) Men den här gången i Töllås på Orust.


Jag är ju ingen direkt färgglad kis i mitt eget hem. Jag håller mig till svart, vitt, antracit och sand. Sandfärgen väljer jag att leka med olika material, där yta och struktur får sätta tonen. Sen om det är trä, päls, bomull eller ull som jag använder, spelar ingen roll. Men det är alltid häftigare effekter med olika material som bildar kontraster. Och alltid i sin naturliga färg.


Jag har en förkärlek till metaller av olika slag, som svartmålad eller korrigerad plåt, mässing och silver. Så det använder jag för att plocka in lite mer kallare element. Som de här burkarna med zebra, elefant och flodhäst. De var kärlek vid första ögonkastet. Dom finns i butiken.


Sidobord och vardagsrumsbord är i samma serie och i målad plåt. På liten yta är det smart att använda samma material i större möbler, då det ger ett lugnare intryck.


Jag fullkomligt älskar tavlor, och hade jag haft fler väggar så hade mycket mer åkt upp. Men nu är det begränsat och jag föredrar svartvita posters och fotografier av lika de slag. Här är det blandat med allt från boxare till IKEA och posters från Onemustdash. Ett gammalt horn fick bli vitmålat och fick vara med på en liten del av väggen.

Köket är nu också ommålat delvis i antracit, både köksluckor och vägg, och det ska in en färg till där.   Vilken det blir vet jag inte än, men antagligen gult (!). Vi får se hur vågad jag ska bli.

Det var lite mer från hemmet. Ha en fin måndagskväll!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Lisa sa…
SUPERSNYGGT, både flott o mysigt, precis som jag vill ha det :)
Kram
Anonym sa…
Coolt i ett torp!