Söndagsbabbel.


Det snöar ute och lilla järnspisen brinner med högt knaster i köket. Det är otroligt mysig stämning så här på andra advent. 

Som du ser så är det ju inte direkt överpyntat hemma i köket på torpet. Jag får ju min dos av jul nere i butiken när det ska fixas och trixas med julgranspynt, slå in paket och dricka glögg med alla besökare. Jag tror det räcker för mig faktiskt.

Idag ska jag försöka att inte göra någonting. Tyvärr så är halva mitt ansikte uppsvullet för nån konstig infektion, men det är ju ett i landsproblem, på med antibiotika (det tunga artilleriet från Turkiet) och försöka ta det lite lugnt. Kanske ska kunna få upp den där kökslampan som nu stått på golvet i några veckor? Om jag ser den vill säga ;-)

Jag gjorde ett tappert försök att ta in lite mer ved, men just nu är det sån snöblåst så inte ens hundarna ville gå ut. Så jag får försöka dra på veden som jag har ett tag till. Det är ju lite av charmen av att bo som jag gör. Man tar ju så mycket för givet när man bor i stan eller inom detaljplanen i sin kommun, tex om att varmvatten finns i kranen, värmen i huset "bara finns där" och vägarna alltid är fria och fungerande. 

Man tänker om en hel del faktiskt, när man växlar livet från stressigt storstadsliv till (stressigt) lantliv. Man är banne mig glad när allt flyter som det ska. Jag brukar få frågan om hur jag fixar att bo som jag gör när jag flyger och fänger, jobbar med trender och föreläsningar m.m., men det funkar riktigt bra. Visst är man kanske inte den gladaste tuppen på morgon om flyget går vid 06 från Landvetter, men det handlar hela tiden om planering. 
Det är ibland lite lustigt när man sitter och kollar catwalken från Milano, New York och Paris, samtidigt som man tar tempen på inredningstrenderna och färgskalor - samtidigt som man spanar in ett vajande löv i skogskanten ute på gården. Kontraster helt enkelt, men är det inte det som gör det värt att leva. Utan kontraster, inga upplevelser. Utan upplevelser - ett skittråkigt liv. Eller?

Nog babblande. Ha en riktigt fin advent och hoppas du tar hand om dig idag, då det förmodligen är halare på vägarna än fett på marmorgolv.

Bild: Henrick Eriksson

Kommentarer