Köpenhamn som julstad.


Hela helgen har jag spenderat i Köpenhamn. En kombination med både arbete och nöje. En fantastisk helg med avstängd telefon, inget internet och Köpenhamn som julstad.

Att ta en "hemagjord" glögg på Kongens Nytorv, nersjunken i utomhusfåtöljer och ett fårskinn under rumpan, det är livet det.


Det har varit en helg med god mat, en hel del tittande (ingen shopping över huvud taget) och en och annan öl för D vitaminens skull ;-)


Visst har det varit jobb också, men det gick smidigt och tog inte alls så lång tid som jag trodde. Vilket gjorde att vi fick betydligt mer fritid. Vi var 5 killar som åkte över till Köpenhamn och roade oss, så de har varit kul som attans. Nackdelen i jultid är att det i stort sett är omöjligt att få bord på restauranger under december. Vi hade inte bokat något, vilket man kan tycka vore en självklarhet så här i efterhand, utan tog det som det kom. Precis som jag ville ha det., och mat fick vi ju till slut ändå.


Jag var förbi Caroli köpcenter  i Malmö under dagen idag, och hjälp vad de har byggt om. Snyggt och rent,med en bra mix av butiker. De hade till och med fått in en hel del julmarknader under taket, vilket bidrog till julstämningen.


Ett måste när jag är i Köpenhamn är att gå förbi Summerbird och köpa skumbollar. De är ju ren magi! Tjockt täcke av bra choklad och en botten av marsipan. Klart jag bjöd killarna på det!


Nu är ordningen återställd och jag är hemma igen. I morgon vankas det jobb i butiken, vi har ju öppet nu alla dagar fram till jul, så det blir ju lite att göra. I morgon ska vi dessutom knyta ihop projektet "julsäcken" och köra ner alla julklappar till Göteborg.

Ha en fin söndagskväll!

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Så typiskt att ni var var "nere hos oss" när vi var i Stockholm, annars kunde vi ju ha setts en liten stund.
Ser ut som om ni hade det riktigt mysigt i Köpenhamn, en stad vi sällan besöker fastän vi bor så nära.
Caroli har blivit riktigt fint, dit åker vi ofta för att köpa mat osv, lätt och smidigt.

Kram Anette