2014 års Pantonefärg - Radiant Orchid 18-3224


Nu är 2014 års Pantonefärg utsedd. Den heter Radiant Orchid och har en riktigt skön lila nyans. Pantonenumret är 18-3225 och är nog en färg som vi kommer få se till leda under 2014. Kanske inte så överraskande för egen del, men känns bra i maggropen. Just när det kommer till lila toner så är det också ett tecken på makt, framgång, mystik och rikedom. Det kanske är så att världsekonomin ser ljusare ut? 


I den övriga färgskalan som presenteras av Pantone så är färgerna nära i sina smutsiga pasteller. En som du ska hålla ett extra öga på är Paloma (petrolium grön) och Dazzeling Blue. Där har du två av färgerna som kompletterar bra och som vi kommer se i en uppsjö inom inredning under 2014. Ska bli kul att se på möbelmässan hur mycket petrolium som dyker upp.

Den här skalan tas fram för inredning och dam och herrmode. Vilka går i stort sett hand i hand i dag. Många Modehus presenterar sina egna kollektioner inom inredning, vilket visar sig direkt inom inredning och styling. Kul och lite stressande ibland. Inte som förr då modet hade 1 år på sig inom det hamnade på kuddar i soffan eller byrån blev mönstrad.

Vad tycker du?

Bilder: Pantone, fashionhouse, sigmajewellery.

Kommentarer