Trend 2014 - Vi börjar tona ner och hämta energi, och det bland giraffer och exotiska djur.


Inför nästa år kommer vi se hur 2013 års trender förfinas. Keramik och hantverk är fortfarande viktigt och genomsyrar några av trenderna som kommer. Du ska få en glimt av tre av trenderna.

En av de största internationella trenderna är ton-i-ton. Samma färger som läggs samman, men man arbetar mer med former, material och nyanser. Gärna jordnära toner som känns naturligt. Det är en av de delarna som vi ser har med att hitta lugnet att göra. Övergångar i tonerna påminner om dipdye men blir lite mer tydliga, även om de har en mjuk övergång. Vi samlar energi för framtiden.

Kontrast i detta är den färgstarka och energiska trenden, där vi gärna mixar kontraster, så som kornblå, limegrönt och vitt. Du ska hålla extra utkik efter den limegröna, vilket vi kommer se i många färgkombinationer och gärna hämtade ur den blå skalan. Här är det starka och knivskarpa linjer och övergångar i mönster m.m.

Kontrasterna är viktiga. Svart mot vitt, blått mot lime o.s.v.


En annan trend som vi ser nu är på ingående lite tidigare än jag beräknat är det vilda Afrika.

Djurlivet fortsätter att blomstra. Vi har haft en uppsjö av djur från både Skandinaviska och Nord Amerikanska skogar, vilket nu kommer bytas ut. Nu har vi gått igenom fåglar och är nu inne på Afrikas vilda djur. Du har väl inte missar ZEBRA. Både inom grafiska tryck och textilmönster. Men inte nog med mönster, vi vill omge oss med avbildade djur i skulptral form. Vi kommer se mer av flodhästar, noshörningar, giraffer, elefanter och liknande. Även päls ser vi kommer ännu hårdare under 2014, och då från det exotiska djurlivet. 

Kommentarer

Spännande, gillar verkligen fatet med noshörningen :)