Päls, elefanter, giraffer och kaniner inför trend 2014


Som jag talade om tidigare så ser vi ju otroligt mycket från det exotiska djurlivet. Ok, en kanin kanske inte är så jäkla exotisk, men en elefant och flodhäst är det. Kaninen/haren kommer vi också se dyka upp lite mer än vanligt. Inte kanske så sött och gulligt, utan mer naturtrogen. Päls fortsätter inom inredning, och likaså inom modet. Pälsdetaljer i allt från get, får, räv och mer exotiska djur. Både print och i fuskpäls. Men ska det vara riktigt rätt så ska du leta upp farmors gamla stola, eller sy om en gammal päls till en kudde/pläd eller liknande.

Just pälsen ligger kvar sen höstens stora trend som är inhämtad från tidigt 1940-tal inom mönster och material. Antikviteter i form av arvegods, pälsar, paisleymönstrat och liknande.

Vi kommer se betydligt mer flodhästar och giraffer än vad vi sett tidigare. Som de här fina glasburkarna med mässingslock med figurer av exotiska djur. Me like bigtime!

Tittar vi på färgskalorna så är det antingen total färg kollision eller ton-i-ton som gäller. Just att färgerna blir mer behagliga tycker jag känns bra. Att man, som tidigare, arbetar mer med struktur mellan det man matchar ihop. Oavsett hur mycket giraffer och zebra du kommer se, glöm för fasiken inte av elefanten inom inredning!

Bilder: moltazdesignshop / Henrick Eriksson

Kommentarer

Lisa sa…
ELEFANTBURKEN ÄR MIN!!!! MÅSTE HA.......
Kram