Herregud vad ynkligt!


Precis innan frosten kom så tog jag in mitt lagerbladsträd för vinterförvaring. Det kräver ju lite extra med vatten och näring. Det var rejält ynkligt innan jag tog in det, och värre blev det. Så här ser det ut just nu. För visso kraftigt i bladen med glest som attans.

En grön växt gör ju så himla mycket i ett hem. Jag är ju inte typen som överbelarmad mitt hem med grönt, men tycker det är snyggt att välja en växt med lite udda struktur eller form, för att sedan använda växten som en del av inredningen. Inte den här då.... Jag funderar allvarligt på att hacka ner den i minimala delar och överlämna den till komposten.

Jag  tycker det är kul att det kommit in mer gröna växter inom inredning. Det ser man speciellt på mässor och i senare tiders reportage/stylingreportage. En stor stylist har vi att tacka där och det är Lotta Agaton. Hon har arbetat mycket med allt från älghornsört till fikonblad. Just nu har vi ju en våg med blommor med lite skört utseende. Gärna tunna och sirliga "stammat och grenar med läderliknande blad. Smått som stort. Inte som min lagerblad direkt....

Blommor för 2014? Helt klart torkade blommor i alla dess former, gärna med vackra frökapslar. Nu vill vi inte ha dom bara på bild, de ska damma och skräpa ner hemma också. Precis som på 80-talet...

Om du undrar över bananerna på bordet så är det dagens smoothie som inte hunnit göras. Tar nog med trädet samtidigt som bananskalen till komposten.

Bild: Henrick Eriksson

Kommentarer

Unknown sa…
Nääää, torkade blommor?! på riktigt?! :) Den hade jag inte kunnat förutse.
Fin solskensbild!!
Sarah sa…
Alltså torkade blommor...igen...dammigt...smuligt...illaluktande... Suck!
Påminn mig gärna om det här framåt nästa höst när jag säkert faller för "blogg-trenden" och börjar torka blommor på kakelugnen där hemma ;)

KRAM på dig!