torsdag 7 november 2013

Egen snaps med kanel - här är mitt recept.


Nu är det dags at sätta snapsen om den ska hinna få bra smak till jul. Det är min egen som jag brukar göra, och den passar lika bra med lite fruktsoda och en isbit. Jag har en flaska som jag fyller på alkohol och kryddor i vart efter under hela året, på så sätt blir smakerna riktigt mustiga och fina.


Till startkitet behöver du:

1 liter vodka
8 kanelstänger
6 stjärnanis
15 nejlikor
en vaniljstång

Lägg ner allt i flaskan, eller en karaff med kork. Låt stå framme på bänken fram till jul. Inte så svårt va? Till nästa år häller du över halva flaskan i en ny karaff och fyller på med alkohol, som du sedan kryddar upp lite efter smak, sen är det bara att vänta.

Bilder: Henrick Eriksson 

3 kommentarer:

Bull farmor sa...

Världens godaste julsnaps... längtar verkligen till jul!!!!

Anonym sa...

Åhh, det måste prövas! Gott att du är tillbaka, jag höll på att ge upp hoppet!
Elna

Miriam Stribeck sa...

Ja det är ju dax för detta nu. Perfekt, jag har ju en flaska med vaniljstång, bara att stänga i resten då. Ha en fin helg!