Koppar? När såg vi något så tjatigt sist?Jag tycker koppar (metallen) är snygg, det är inte det, men just nu är det nästan så det framkallar kaskadkräkningar, och då har vi bara börjat.

Jag har köpt in lite koppar till butiken, absolut, men satsar lika mycket på mässing och silver. Även om koppar är "det heta" just nu och i höst, så slår det hamrade silvret kopparen inom inredning internationellt. Visst tycker jag det är häftigt när en metall, ett träslag eller en viss kvalitet slår igenom trendmässigt, speciellt om det är som koppar - att det förändras med tiden. Men inte sen vi hade furu på vår lista har väl något varit så stort som den ädla metallen. Okej då, papper förra året som släpar sig kvar i år (och nästa år). 

Men används den sparsmakat och på rätt sätt så blir effekten dubbel, och det skriker inte JAG ÄLSKAR KOPPAR OCH VILL VARA TRENDIG. Som dessa "krukor" av Jaime Hayon för Gaia & Gino, apsnygga!

Vi är som lämmlar (liten gnagare) och rusar mot samma sak , och då gärna tar in det i överdos. Som nu.
Även om det i år är otroligt mycket blanda vad du själv vill a´la bohem så finns vissa tydliga trender inom inredning. Mycket från inspiration och trendutställningarna på Formex kändes som lite överdos av "Herregud vad ska vi hitta på i år, vi fyller upp utan bara helsike så passar det alltid någon - variant" Vad jag såg via facebook, bloggar, instagram, hemsidor och liknande så var det istället lämmeltåget mot koppar och trianglar, geometri. 

Det skulle varit en tävling på Formex, vilken monter på mässan hittar du inte koppar? Vinnaren skulle fått ett hamrat silverfat. 

Visst gillar vi fortfarande trianglar och diamanter, men titta lite extra på den 6 och 8 kantiga formen istället. Tråd i metall ska du också slänga ett extra öga på. Både svetsat, lindat och bearbetat. Enkelhet där metallen får sätta designen. Titta på hamrat silver och ojämna ytor på ädla metaller som mixas med högblanka och rostigt. Ta in naturmaterial och uppdatera det med starka färger. Ull som exempel i sitt naturliga utseende och addera sedan stark blå, ärtgrönt och vitt. Släng med lite rotting och korgar, korgar, korgar så är du riktigt up-to-date. Riktigt hett inför våren och du kan ju tjuvstarta redan nu.

Ton i ton, såsom vitt på vitt tillsammans med naturvit, kalkvit o.s.v. känns väldigt rätt, även oceanblå, blå, och tonerna emellan, o.s.v. Hela tiden ton i ton, typ som Donna Karens vita hem ;-), för dig som sett det tidigare.

Trots överdoser av koppar, trä och läder så hjälper det till att värma våra hem i höst och vinter. Koppar är snyggt, så satsa på koppar och ädla metaller, du kommer kunna njuta av dessa i många år framöver ;-)
Speciellt efter oxideringar, stötar och handlag.

Bilder: Jaime Hayon via Gaia & Gino


Kommentarer

Anonym sa…
Hej Eva här ..jag hatar koppar o mässing..älskar silver o vitt..men var hittar man fina silver lyktor o annat nu ???? Var jag än går dessa fula tycker jag då saker..var finns fina mjölkvita lyktor förutom skogsberg o smart...o silver detaljer..nej urk va fult.
Kram Eva
Wow, vilka snygga krukor!
De var fina i alla tre färger men de du visar i koppar var ju verkligen uuursnygga!
Anonym sa…
Hej Eva här igen....väntade på ett svar från dej när du har tid....sett nåt annat fint du kan visa bild på ? Själv såg jag fina saker i mios höstkatalog. Kram Eva