Det vitaste vita i vardagsrummet, dags att förändra kanske? Recept, vintage och vila.


Jag har spenderat halva dagen i soffan, gud så skönt det är. det är inte ofta jag befinner mig i horisontellt läge, men idag beslöt jag mig för att bara vara, och bara vila kroppen och skallen. Det blev en tur in till Torp i Uddevalla för att köpa lite kläder som jag så väl behövde. Jag svek Jonna i Göteborg denna gången då det var väldigt akut klädbrist. Jonna är min personal shopper på Åhléns i Göteborg, som verkligen löser allt som har med min klädkammare att göra. Henne ska jag boka in nu både för hösten och till att lösa alla julklappar som skall inhandlas.

Nu när jag legat i soffan sen jag kom hem inser jag hur rackarns vitt jag har det i stugan. Jag har ju smugit in lite sandfärgat och är nu lite sugen på att ta in lite läder och mer trä. En sak som jag kikar speciellt på är en läderpuff som är apsnygg. Den här>>


Jag trivs ju otroligt bra med svart och vitt i mitt lilla torp, men nu till hösten så tänkte jag att jag skulle behöva ta in lite mer äkta och levande material för att få in lite värme. Typ läder, ull, trä och naturfibrer. Vem vet, kanske ska börja titta på det snart. I veckan åker jag till Nigeria igen, men bara för några dagar. Sen går hela augusti och halva september med inplanerade jobb.

Jag har fått väldigt många förfrågningar på trend och färgföreläsningar redan, så även det ska jag försöka planera in här i höst. Hinns det inte med så kör jag igång i januari/februari med det. Det visar sig.


Igår hade vi besök från Mollösund här på torpet. Det var Karin och Peter som kom över för att äta kräftor med oss. Karin frågade vad dom skulle ta med sig, vilket jag svarade snabbt på - "bröd!" Karin är nämligen helt otrolig på mat och en fantastisk bagare. Jag åt nog mer bröd än kräftor igår tror jag. Karin har också bloggen Trattoria och driver företagen Vintage from Paris (som du säkert dykt på i någon modetidning). Bland annat så har de guidade vintageresor i Paris, varav två nu i höst, som jag verkligen skulle vilja följa med på. Vi får se hur det ser ut med tid.

Till efterrätt gjorde jag små pajer. Jag tycker det är kul att kunna servera en paj till var och en. Det är vanlig pajdeg i botten och sedan har jag fyllt som med jordgubbar, ananas och kardemumma. På toppen blåbär. Jäkla kombination tänkte du nog nu, men det är gott att få lite textur i fyllningen, precis som när du blandar i rabarber. Till det vaniljgrädde. Gött det där se´ru!

Nu ska jag ta vara på resterande söndag och stanna kvar i soffan. Ha en fin söndagskväll!

Bilder: Henrick Eriksson


Kommentarer

Millas hem sa…
Sådana dagar är nödvändiga emellanåt!
Precis lika nödvändiga som en god paj!=))Ser smarriga ut!
Fina bilder och trevlig läsning här!

/Camilla
Vad mysigt med soffa och lite höst tankar, lite förändring. Tack för paris tips, funderar på att åka dit med mor o syster.
En personal shopper har jag funderat på länge, hittar sällan något bra själv.
Ha det gott!