Dags att åka till Lagos igen


Det blir avfärd redan denna veckan till Lagos. Nu skall allt arbete sättas igång efter de ritningar som gjorts och det är mycket som skall göras. Det blir bara några dagar även denna gången, så får det bli lite längre i september då jag ska ner igen. Förhoppningsvis har vi mycket på plats då med allt från glasväggar till palmer som skall flyttas.


Ibland får man ju slå sig ner med en kokosnöt för att svalka sig, precis som mr N gör här ;-)


Här är en liten del av området, som nu ska bli restaurang, lounge, barer m.m.. I första hand skall plattbeläggningen bytas ut, poolen rustas upp och väggar bytas, sen kommer allt annat som skall in på plats.


Nigeria är ju ett land som har en orolig utveckling just nu. Inte minst ser man det i Lagos stad där skyskrapor nu stiger upp mellan mindre hus och områden. Fortfarande kanske inte det första land du ska åka till om du vill turista runt. Det är alldeles för farligt att bege sig runt som turist som det är nu.


Mitt mellan skyskrapor finns det mindre "byar" med försäljning av mat, bensin, vatten, tidningar m.m.. Det är tuffa kontraster mellan områden och byggnader. Varenda kotte är sysselsatt med något. Imponerande.


Vilken dag det blir vet jag senare idag, och butiken kommer vara öppen under hela tiden, för nu har jag Cecilia i butiken. ;-)

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Det är fascinerande hur dessa städer exploderar. Ett system som för en annan är svårt att förstå.
Men det ser härligt ut med en kokosnöt i skuggan ;)