Trend 2014, kanske lite tidigt?


Jag sitter och tittar och känner på färgerna inför hela nästa år, alltså 2014 års trender, och inser att jag nog ska vänta ett tag med att skriva om det här på bloggen. Vi rusar så snabbt iväg och hinner knappt vara i nuvarande trend. I år är det lite speciellt dock. I vanliga fall så följer mode och inredning otroligt tätt numer, ca 2-3 månader, men inte i år på en speciell färg. Jadegrön/smaragdgrön. inom mode, hur stor som helst, men inom inredning får du vänta till nästa år. Jag har fått frågan massor av gånger på mina kurser och trendföreläsningar om varför jag inte tar upp den utsatta Pantonefärgen i trend 2013. Det var för att jag inte kände att det var rätt i år, men det kommer. Precis som andra färger som trevat flera gånger, gul, orange m.fl., men inte fått sitt utrymme. Så nu tar vi smaragdgrönt och kamelbrun och  kastar vi oss tillbaka 10 år i tiden, då modet kom först sen fick vi vänta ett år på att inredningen skulle ta emot och göra sin tolkning.

Det är ju trots allt flera olika trender som ligger samtidigt inom inredning, och det brukar handla om 4-5 stycken tydliga trender, som alla har sitt eget färgschema och former.

Jag sitter nu och plockar ut dessa färger och sammanställer dom per grupp, och det gäller att hitta rätt nyanser i vad som komma skall. Och det finns ju en hel del färger som både känns bra i magen, och som vi redan har 2013 och som kommer utvecklas, beroende om omvärlden och annat.

Men medan jag sitter här kände jag själv att det kanske är lite tidigt att börja prata 2014, så det får vänta helt enkelt. Jag har en hel del föreläsningar inbokade från september,  vilket jag då tänkte ta med lite av våren/sommaren 2014. Och tittar man på det som jag pratar om i år så ligger vi rätt bra i fas, lite före på vissa och lite efter på andra. Men summan av kardemumman är att vi älskar trender i Sverige, det har jag märkt, och vill hela tiden veta vad som kommer. Och det är ju det jag brinner för, trend, färg och inredning. Men jag ska nog vänta lite längre tror jag innan jag plockar upp nästa år.

Vad tycker du? Gillar du trender inom inredning? Något du tar till dig?

Bild: Färgpluttar, typ.


Kommentarer

Det stämmer att det är lite tidigt tror jag. I vart fall för kamelfärgen. Fyndade jättefin blus och byxor i färgen på Cos för ett par månader sedan, verkar inte ha gått hem, ännu. Precis som senapsfärgen tydligen är svår att sälja in. Så om modet ligger före och inredning kommer sen så...den som lever får se, men jag gillar!