Soffan - Ett kärleksförhållande


Vad har du för förhållande till din soffa? Jag fick ett kul uppdrag från AP7 fonden, att skriva en krönika på deras sida med vinkel från att vara inredare.  Jag berättar lite om soffor och hur olika vi använder soffan runtom i världen, och hur vi placerar den i rummet. Givetvis finns också en hel del bra tips som man kan tänka på när man väljer en soffa, eller när man vill göra om lite hemma.

Gå in och kolla på krönikan på Förvalt, så kan du läsa lite om vad jag skriver om soffor och vårat kärleksförhållande till denna fantastiska möbel.

Bild: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anna sa…
Henrick - hur håller du din vita soffa vit? Jag vet ju att du också har hund. Jag strävar i motvind och funderar på att byta ut min till någon annan färg.

Tar gärna emot dina bästa tips!

/anna
@Anna

Hej Anna. När jag valde soffa till "stugan" så tänkte jag inte alls på att hundarna skulle springa ut och in och ta med sig både gräs, lera, jord, snö och annat. Jag tänkte inte heller på att jag skulle sitta där en lördagskväll med ett glas rött och smulig choklad;-).

Visserligen så var det första som jag tänkte på att ha en soffa med avtagbar klädsel, som dessutom kan tvättas. I 99 fall av 100 så är det kemtvätt, och är det en bomullsblandning med syntet eller liknande så funkar det på 40 grader skontvätt. Bara ett sätt för tillverkarna att skydda ryggen om det skulle krympa lite.

Hur som, så tvättar jag nog soffodralen på sittdynorna 1 gång i månaden om det behövs, ibland går det längre tid emellan.
Jag använder tvättmedel för vittvätt tillsammans med fläckborttagare. Ibland har jag i sköljmedel, men mest på vintern för att få bort statisk elektricitet.

Jag skaffade även en matta i hallen som absorberar smuts och fukt, inköpt på en hundmässa, det är första steget. Är det sedan dåligt väder så blir det till att torka tassar.

Men jag har gjort så att jag har köpt till ett tyg som är lika som soffan, och när det är ruskiga dagar så lägger jag på det på sofforna. Det syns inte att jag har det och det är lätt att slänga in i tvättmaskinen.

Jag har haft de här vita sofforna i snart 10 år, tillsammans med hundar ;-), och det fungerar för mig.

Så lite extra jobb blir det, men så är det ju om man vill ha vitt;-)

/ Henrick