Reclaim the garden


Ja det är som det låter. Det finns ju ett uttryck "reclaim the streets", men här är det trädgården som behöver tas i besittning. Nu har det varit högt tempo här i stugan ett tag och jag har inte hunnit med att ta hand om trädgården. Gräset klipps för att hålla nere antalet fästingar och mördarsniglar, men den kan de nu härja fritt i alla rabatter. Regn, sol, regn, sol har varit gynnsamt för allt ogräs som verkligen trivs i min trädgård.

Till helgen hade jag tänkt att jag skulle ta tag i det här. En rabatt i taget så det inte blir övermäktigt. (Det märks inte att jag rensade igenom allt grundligt för 3 veckor sedan). Igår var stressnivån alldeles för hög i kroppen och knoppen, så jag gjorde ett avbrott och tog ner 2 björkar, 2 granar och 2 alar av större modell bakom huset. Det blev väldigt luftigt och ljust, nu ska det bara kapas och bli ved innan midsommar. Då hinner den torka till vintern om vädret är bra.


Det lilla landet utanför dörren ser inte alls ut såhär, visserligen blommar lavendeln, men mellan den så växer gräs idag. Den här bilden kommer från förra sommaren, och det är mitt mål att få det att se ut likadant innan midsommar. Skulle bara behövt en ny spade nu. Men det ska väl gå ändå med handverktyg (eller grävskopa).

Det blir som ett sånt där foto som en hel del människor sätter på kylskåpet. En påminnelse om att det kan se ut såhär (eller tvärt om)

Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Hej,
jag uppskattar din blogg, följer den! Ser fram emot butiken i Henån. Bor själv i Slussen!
Hälsning

Lena R