Svarta odlingskragar som nu ska fyllas med jord.Idag ska jag ta tag i det där "jobbiga projektet" nere vid växthuset. Det är samma kragar som jag använder på terrassen som jag nu placerat ut nere i trädgården. Det står nu 4 svarta odlingskragar, staplade 2 och 2 och klara att fylla upp pallkragar / odlingskragarna med jord. Jag vet bara inte varifrån jag ska ta jorden innan jag kör igång, för det lär ju bli ett ställe som det blir ett rejält hål på. Kanske få bygga en damm i samma veva ;-))

Jag använde mig av Töllåskragen, som jag och Smartstoring tog fram tidigare i vår, och jag valde svarta i slutänden. Först tänkte jag ta naturfärgade, sen bytte jag till röda (så det ska passa huset), men beslöt mig för svarta, då även de jag har på terrassen med örter, är svarta
'

På terrassen har jag fyllt den nedre delen med frigolitplatta från Bauhaus, då rötterna från örterna inte kommer att behöva allt utrymme ner till bottenplattan. Funkar bra som isolering också och tar bort lite av vikten när den står vid uteköket på terrassen.


Här ser du kragarna, men i natur, vilket jag ångrade mig på, så det blev svarta istället. Jag har satt i avdelare också, 8 fack, som jag tänkte ha vit (eller svart) sten emellan odlingarna, lite kul effekt istället för att bara blir grönsaker i hela kragen. 

Nej nu ska jag ut och leta ett bra ställe för jorden, eller om jag ska klippa gräset först. Hm...börjar med en kopp kaffe tror jag. 

Bilder: Henrick Eriksson / moltazdesignshop

Inlägget blev ett samarbete mellan mig själv, kråksstuga, moltazdesignshop och töllåskragen.

Kommentarer